Demensvennlig kommune

Innhold

Fredag 11. august signerte Nasjonalforeningen for folkehelsen og Skien kommune avtale om demensvennlig kommune.

Generalsekretær Mina Gerhardsen og ordfører Hedda Foss Five sammen med Tove Siggerud, fra Skien demensforening og Monica Karlsen og Halvor Berg-Hansen fra utvalg for helse og omsorg i Skien kommune
Generalsekretær Mina Gerhardsen og ordfører Hedda Foss Five sammen med Tove Siggerud fra Skien demensforening og Monica Karlsen og Halvor Berg-Hansen fra utvalg for helse og omsorg i Skien kommune.

Nasjonalforeningen for folkehelsen, representanter fra Skien demensforening og politikere og ansatte i Skien kommune var tilstede da avtalen ble signert.

Demensvennlig kommune handler om å spre informasjon og kunnskap i samfunnet for å tilrettelegge bedre for personer med demens og deres pårørende. Dette er et viktig tiltak for å inkludere, respektere og forstå personer med demens. Nasjonalforeningen har utarbeidet en kurspakke som benyttes i arbeidet.

Skien kommune vil i samarbeid med Nasjonalforeningen Skien demensforening starte arbeidet for en mer demensvennlig kommune.

- Mange er berørt av demens på en eller annen måte. Skien har lenge jobbet med tiltak for demens, men vi skal bli enda bedre ved å gjøre mer, sette sammen tiltakene og utvikle oss. Takk til ansatte, ledere og frivillige som jobber for at Skien skal bli enda bedre for de som er demente, sa ordfører Hedda Foss Five på signeringen og ga Demensforeningen Skien honnør for deres arbeid og at de utfordrer kommunen på hva som kan forbedres.

- Det er veldig bra at Skien er med og signerer avtale om demensvennlig kommune. Det er viktig at vi vet mer om demens og hvordan vi hjelper folk med sykdommen. Kursene vi har utviklet kan hjelpe til med denne forståelsen. Taxisjåfører, butikkansatte, frisører, brannvesen og ansatte på bibliotek har blant annet deltatt på kurs andre steder i landet. Snart er halvparten av alle kommuner i Norge demensvennlig kommune. Målet er at alle kommunene skal bli det og signere avtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen, sa Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Skien er syngende kommune og bruker sang i arbeidet med demens.

Les om hvordan Skien kommune jobber med demens og hvilke tilbud som finnes for pårørende.

Til toppen