Kulturvenn

Innhold

Kulturvenn er et samarbeidsprosjekt mellom Fritidsenheten i Skien kommune og Redd Barna Skien.

Hva er en kulturvenn?
En kulturvenn er frivillige enkeltpersoner eller familier som drar sammen med nyankomne flyktninger på ulike kultur- og idrettsarrangementer slik at de skal få en smakebit av og blir bedre kjent med byens kultur- og fritidstilbud.

Hva krever dette av meg?
Vi søker deg som ønsker å bidra til god integrering og inkludering.

Når du skal på et kulturarrangement, en tur i skogen, eller på bydelshuset på kafe,- kunne du tenke deg å ta med deg en nyankommen flykning?

Eller er dere kanskje en familie som liker å dra til svømmehallen, skøytebanen eller badeland i Skien fritidspark eller et arrangement i Brekkeparken? Kunne dere tenker der å ha med dere en familie som kanskje aldri har vært der før?

Kulturvennene forplikter seg til å delta på en opplæringskveld der dere får praktisk informasjon om prosjektet og en gjennomgang av forventninger til kulturvennene.

Hva får du ut av det?
Vi tilbyr alle kulturvenner grundig og skreddersydd opplæring utarbeidet av Redd Barna i samarbeid med Fritidsenheten.

Alle kulturvenner får tildelt et kulturvennkort som innebærer goder som inngang til enkelte kultur- og fritidsarenaer og bydelshusenes arrangementer.

Først og fremst får du/dere anledning til å oppleve byens mangfoldige kultur- og fritidstilbud sammen med noen som ikke kjenner godt til disse fra før.

Hvordan kan jeg bli med?
Dersom du ønsker å bli kulturvenn eller har spørsmål, ta kontakt oss. 

Kontakt

  • Marit Josefson Ligaard
Til toppen