2018

Innhold

12.01 – 17.02 2018 
Cecilia Hultman: Linjen som sluter cirkeln

Cecilia Hultman er kunstneren som presist, språklig og skulpturelt pendler mellom å være tegner, tegnende skulptør og språkkunstner med høyt fokus på små detaljer og flerdimensjonale komposisjoner.

Til utstillingen på Spriten Kunsthall sammenstiller hun tegning, tekst og objekt til en konsentrert rominstallasjon med tittelen Linjen som sluter cirkeln. I forbindelse med utstillingen kommer Hultman til å gi ut en artist book på Spriten Forlag: HOLD.

Fotodokumentasjon >

16.03 – 14.04 2018
LELLO // ARNELL: Fiction & Forgery

Kunstnerduoen LELLO//ARNELLs arbeider tar ofte utgangspunkt i verdensbildet som grunnpremiss og de jobber mye med tanker rundt samfunns- og kunnskapssystemer. Deres egen fascinasjon over hvordan menneskers verdenssyn påvirker samfunnsstrukturer, ligger til grunn for deres arbeider. I en tid hvor sannhetens og det reelles plastisitet har nådd en nær flytende form, er det frakturen som er i fokus hos LELLO//ARNELL. Når samfunnets verdimessige infrastruktur slår sprekker blir det nødvendig å se bakenfor de blanke fasadeplatene – kanskje på leting etter noe meningsfylt?

Fotodokumentasjon >

04.05 – 16.06 2018
Verena Winkelmann: SONE

SONE er en billedlig undersøkelse av det å være innestengt og utestengt. I 3 år fotograferte Verena Winkelmann med jevne mellomrom i et lavrisikofengsel. Hun fotograferte interiører, detaljer, mennesker og landskapene rundt. I de gjentagende møtene var det få forandringer og slik møtte hun også på sine egne begrensninger når det gjaldt å være en oppfinnsom billedskaper. Spørsmålet om hvorfor fotografere i et fengsel ble stadig sterkere. Det ble møtene og dertil samtalene hun hadde med de innsatte som ble drivkraften til å kunne se, for bare slik var det mulig å tilnærme seg og forstå hva det vil si å sone. I tillegg til utstillingen presenteres prosjektet også som en publikasjon som er utgitt på forlaget Teknisk Industri.

Fotodokumentasjon >

24.08 – 29.09 2018
David A. Rios: På den vestlige kanten av det sørlige bordet

Måten vi orienterer oss i verden er basert på et subjektivt, egosentrisk perspektiv, hvor vi beskriver objekter, fenomener og hverandres posisjon ut fra oss selv som nullpunkt. Denne tankegangen har formet de fleste språk i verden. Språket beskriver det øyet ser fra øyets perspektiv: Her, der, bak, foran, dit, osv. Det australske folkeslaget Guugu Yimithirr er blant de få i verden som bruker himmelretning til å beskrive posisjon, selv i begrensede områder, som i et hus. Utstillingstittelen er en oversetning av hvordan de ville beskrevet hvor noe ligger: Kaffekoppen står på den sørlige kanten av det vestlige bordet.

Fotodokumentasjon >

19.10 – 24.11 2018
Lerin/Hystad: Eletronisk flora Telemark
Julie Engaas: Om noen år er alt annerledes

Lerin/Hystad: Eletronisk flora Telemark
I utstillingen på Spriten Kunsthall har Lerin/Hystad arbeidet med naturen i Telemark, spesielt naturen fra Thorvald Erichsens (1868-1939) maleri Fra Kviteseid i Telemark (1900). Dette verket inngår i Nasjonalmuseets samling og er i kunsthistoria beskrevet som det endelige bruddet med 1800-tallet i norsk kunst. Verket ble inngangsporten til et nytt år hundre i den norske kunsthistorien, der man ikke lenger skulle reprodusere naturen, men heller representere den. Utgangspunktet for Lerin/Hystad sin utstilling er en skissa til Erichsens oljemaleri som inngår i Skien kommune sin kunstsamling. Duoen har ved hjelp av GSR sensorer spilt inn elektroniske signaler fra planter og trær der Erichsen malte sitt maleri for over hundre år siden. Duoen benytter de elektroniske signalene fra plantene til å skape musikk med en modulær synth og til å redigere video. Erichsens maleri og duoen sine video- og lydverk stilles ut sammen i utstillingslokalet og skaper på denne måten en dialog mellom fortid og nåtid.

Julie Engaas: Om noen år er alt annerledes
Jeg står midt i livet og kjenner et dypt savn etter naturen. Jeg lengter etter noe rent og ekte, og kjenner hjemløshet, angst, skam og sorg, fordi vi tillater en livsstil som kveler vårt eget livsgrunnlag. Filmen handler om hvordan jeg opplever å være menneske i en verden i endring. Vi står midt i globale forandringer og utfordringer som ikke likner noe kloden noensinne har stått overfor. På den ene siden ødelegger vi vårt eget livsgrunnlag, på den annen side har vi aldri hatt et mer komfortabelt liv. Hvordan forholder vi oss til denne situasjonen? Hva oppleves som viktig i livet?

Fotodokumentasjon >

KONSERTER

Program vår 2018:
Torsdag 18. januar
Nylyd: XOVER + DALILA KAYROS (IT/USA)

Danilo Casti – elektronikk
Travis McCoy Fuller: elektronikk
Dalila Kayros – vokal, elektronikk

Onsdag 7. februar
Nylyd: KIM MYHR & CHRISTIAN WALLUMRØD

Kim Myhr – gitarer
Christian Wallumrød – tangenter, elektronikk

Torsdag 1. mars
Nylyd: ANNE HYTTA (SOLO)+ GYRID NORDAL KALDESTAD (BESTILLINGSVERK)

Anne Hytta – fele
Gyrid Nordal Kaldestad – komposisjon, elektronikk, høyttalere
Are Lothe Kolbeinsen – gitarer

Torsdag 22. mars
Nylyd: GRETA AAGRE & ERIK HONORÉ

Greta Aagre – vokal
Erik Honoré – elektronikk
Bjørn Charles Dreyer – gitar
André Kassen – saxofon

Torsdag 12. april
Nylyd: ROLIGHETEN

André Roligheten – saxofon
Adrian Waade – fiolin
Jon Rune Strøm – kontrabass
Erik Nylender – trommer

Fredag (!) 25. mai
Nylyd: MUNGOLIAN JETSET

Pål «Strangefruit» Nyhus – platespiller, elektronikk
Knut Sævik – platespiller, elektronikk

NB! Spillested: Folque Café.

Program høst 2018:

Kuratert av Lerin/Hystad

TORSDAG 13. SEPTEMBER KL 21.00
Joakim Blattmann – elektronikk
Ricardo del Pozo – elektronikk

 

TORSDAG 4. OKTOBER KL 21.00
NYLYD #52: Damo Suzuki’s Network (DE/SE/NO)
Damo Suzuki – vokal
Even Helte Hermansen – gitar
Rune Nergaard – bass
Dag Erik Knedal Andersen – trommer
André Kassen – saksofon
Lerin/Hystad  – elektronikk

 

TORSDAG 1. NOVEMBER KL 21.00
NYLYD #53: Tentakel (SE) @FolquéCafe

Tentakel – slagverk, elektronikk

 

TORSDAG 6. DESEMBER KL 21.00
Simon Torsell Lerin – elektronikk, gitar
Bettina Hvidevold Hystad – elektronikk
Til toppen