Opprette produsentnummer

Innhold

Har du nettopp startet med landbruksproduksjon eller birøkt i Skien, Porsgrunn eller Siljan kommuner og trenger et produsentnummer?

Alle som skal levere landbruksprodukter, må ha et produsentnummer registrert i produsentregisteret. Dette nummeret er knyttet til gårds- og bruksnummer og organisasjonsnummer (fødselsnummer for hobbyforetak).

Det er landbrukskontoret i kommunen, som oppretter produsentnummer.

Hva er produsentnummer?

Produsentnummeret representerer en kobling mellom landbrukseiendom og foretak, og gjøres i Landbruksregisteret. For hobbyforetak, som ofte ved birøkt, kobles fødselsnummer med den eiendom hvor slynge er plassert.

10-sifretprodusentnummer

Produsentnummer på 10 siffer tildeles kun ved kobling mellom foretak og landbrukseiendom, forutsatt at bedriften knyttes til en landbrukseiendom. Nummeret består av kommunenummer (4 siffer), Gard-idnummer (4 siffer) og produsentnummer (2 siffer).

Øremerke på husdyr

Produsentnummer inngår i øremerket på husdyr, som inneholder følgende informasjon:

  • Mattilsynet: MT.
  • Nasjonalitetsidentifikasjon: NO.
  • Dyreholdets identitetsnummer, 8 siffer (kommunenummer og gard-idnummer).
  • Individnummer, 4 siffer.

Hvem kan få produsentnummer?

Det er foretakene som driver jordbruk som får tildelt produsentnummer. Eiere som ikke driver jordbruksvirksomhet, får ikke tildelt produsentnummer. Flere personer, som er drivere i samme selskap, får ikke egne produsentnummer, siden foretaket er knyttet til landbrukseiendommen.

Hva kan landbrukskontoret hjelpe med?

Landbrukskontoret kan:

  • Tildele produsentnummer til foretak med organisasjonsnummer, som ikke allerede er lagt inn i Landbruksregisteret.
  • Tildele produsentnummer til foretak med organisasjonsnummer som ligger i landbruksregisteret, men uten tilknytning til landbrukseiendom.
  • Tildele produsentnummer for hobbyforetak som ikke har organisasjonsnummer.
Søknadsskjema produsentnummer
Til toppen