Avsluttet vårsemesteret med stil

Innhold

Sang, rømmegrøt og spekemat sto på menyen da demenskoret på Klyvetunet hadde sin sommeravslutning torsdag.

Selv om det sikkert var vemodig for noen at det nå blir en periode uten korsamlinger, var medlemmene ved godt mot. De har nemlig et skikkelig høydepunkt å se frem til når sommeren er over.

- I september skal vi opptre på Ibsenhuset. Det gleder vi oss veldig til, forteller enhetsleder ved Klyvetunet Ressursenter for demens, Tone Gyro Solvang-Lothe, før hun overlater scenen til dirigent Kjetil Svestad.

- Da blar vi opp på side 41 i sangboka. Den satt så fint sist at vi prøver den igjen, innleder dirigenten, før han spiller noen enkle toner og medlemmene stemmer i til den kjente teksten.

 - Sangene er kjente fra tidligere og det skaper gode minner. Den faste rammen rundt korøvelsen skaper trygghet og forutsigbarhet. Kjetil liker gamle stereoanlegg og musikk fra 40-50 tallet. Og han spiller alltid en gammel slager i løpet av korøvelsen. Det vekker minner fra ungdomsårene og settes stor pris på, forteller korleder, Jorun Auran Smit.

Mann holder opp en plate.
Dirigent Kjetil Svestad byr alltid på noen gamle slagere.

Demenskoret er et samarbeid mellom Klyvetunet og Demensforeningen, og at medlemmene trives i koret sitt er lett å se. Både smil og latter sitter løst, og her står helt klart det sosiale i fokus. Korlederen kan understreke at demenskoret er et veldig viktig tilbud på senteret.

-  Mange utrykker at det å være med i koret gir en tilhørighet som veldig viktig, det har skapt vennskap og felleskap. Det å synge gir mestring og glede, avslutter hun.

Tre damer som serverer.
Demensforeningen spanderte og serverte maten på Klyvetunet torsdag.
Til toppen